Competitie

Niets zo goed voor het prestatieniveau als stevige onderlinge competitie. Dat geldt niet alleen bij het schaatsen.
Op weg naar het WK is eind maart een heel belangrijk meetmoment. Het White House Juniors toernooi in Amsterdam is zoals elk jaar weer sterk bezet. Voor alle Nederlandse teams een geweldige uitdaging. Voor de aspiranten zou een plaats boven het midden al een prima prestatie zijn. De afgelopen zes jaar eindigden we niet boven de 17e plaats (van de 24).
Alle zes kernploegparen spelen ten minste één dag mee. In april wordt dan het WK team bekend gemaakt.
Dankzij het brons in Wroclaw hebben we ons voor het eerst rechtstreeks geplaatst voor het WK. In 2010 mochten werden we uitgenodigd omdat er een aantal afzeggingen was. Het brons in Philadelphia was een groot succes. Natuurlijk is het doel ook dit jaar weer een medaille.
De competitie onder de kernploegparen zorgt ervoor dat het niveau snel omhoog gaat. De paren spelen veel en werken hard. Maandelijks een centrale training, wekelijks een online oefenwedstrijd. Bij de oefenwedstrijd van afgelopen week stond het na 15 van de 16 spellen 14-13. Weinig swings betekent vaak goed spel. Of waren de spellen erg suf?
Op het laatste spel dan eindelijk een leerzame ramp:Partners doublet is SOS. Hij wil weg uit 2 gedoubleerd. Wat voor soort hand kan hij hebben?
Beide lage kleuren heeft hij niet, dan was hij al direct op zoek gegaan naar onze lage kleur. Bovendien zou hij daarmee nu ook 2SA kunnen bieden. Partner moet haast wel schoppens en een lage kleur hebben. Wij hebben onverwacht een mooie driekaart schoppen. 2♠ is dus het juiste bod.

Zo lag het spel:Van de 5-1 fit, via de 5-2 fit naar de 5-0 fit. Maar de volgende keer spelen we in de 5-3.

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *