De eerste wedstrijd

De eerste paar spellen van de eerste wedstrijd op het EK zag ik in de Vugraphzaal. Daarna ben ik daar niet meer geweest, het spel was op andere plekken ook prima te volgen. Met beter commentaar ook, gemiddeld.

De spellen in de eerste ronde lagen bijna allemaal aan OW. Vier manches en een slem op de eerste vijf spellen. Op spel zes eindelijk een een deelscoregevechtje. Maar dan moesten de NZ paren echt aan de slag:Blijven zitten of niet? Een aantal Noordspelers hoopte er het beste van en paste. Ik heb veel sympathie voor hen die op zoek gingen naar een beter contract. Niet zonder gevaar, want het kan natuurlijk van kwaad tot erger gaan. Maar zie:2♠ gedoubleerd kan down, maar werd meestal gemaakt. Zo ook bij Noorwegen-Denemarken bij de junioren. De +670 van de Deense NZ kostte treurig genoeg nog vijf IMPs omdat hun nevenpaar o.a. door een verzaking 2 gedoubleerd met een overslag(!) lieten maken.

Veri Kiljan liep als Noord ook goed weg, maar zie hoe het hem verging:West meende (terecht, zo bleek) dat zijn partner sterk was en ging op weg naar 3SA. Dat was na de schoppenstart direct gemaakt.

Toen ik na de wedstrijd Veri complimenteerde met zijn redoublet merkte hij op dat hij beter gepast had:
‘Dan hadden we -500, nu -600.’

mutsen

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *