Dobrze

Vorig jaar in de lente zijn we met twee paren van het aspirantenteam op trainingskamp geweest in Polen. Een geweldig nuttige oefening, die zeker heeft bijgedragen aan de medaille die ze daarna wonnen op het EK.

2013 EK jeugd25a

Elke dag de hele dag spelen en dan na het diner (dat voornamelijk bestond uit een ijzingwekkend grote hoeveelheid worsten) nog ‘some analysis’. Die analyse was leerzaam, al viel er soms wel eens iemand in slaap als het tegen middernacht begon te lopen. Er werd altijd keurig in het Engels begonnen, maar als de discussie iets feller werd schakelde men over op Pools.
We speelden ook nog mee in het Congres van Poznan. In de bus naar de speelgelegenheid kregen we Poolse les. Dat er ook bridgetechnisch wat opgestoken werd, bleek toen de finale van het sterk bezette viertallentoernooi werd bereikt. Een leuk spelletje uit de finale, waar we goed luisterden naar de bieding (klik op next voor het hele biedverloop):Aan de andere tafel bood de Poolse Zuid 4, zeer tot ongenoegen van zijn partner. Volgde een litanie, die ondanks onze toegenomen kennis van het Pools niet geheel te volgen was. Het favoriete scheldwoord van de Poolse bridgegemeenschap zat er wel veel tussen. Natuurlijk niet geschikt voor publicatie op dit blog voor alle leeftijden.

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *