Drie opties (oplossing biedquiz 1)

Een goed biedprobleem heeft tenminste drie mogelijke oplossingen. Bij Biedquiz 1 werden er, zoals vaak, door de inzenders nog allerlei bij gevonden. Bij deze eerste biedquiz was het nog niet mogelijk je commentaar bij te voegen. Vanaf Biedquiz 2 kan dat wel. Heb je hem al ingestuurd?
Hieronder bespreek ik in een filmpje de verschillende opties van de eerste quiz, en hoe ik tot mijn keuze aan tafel kwam.Ik volgde dus met een lichte Michaels 2♠. Hier vind je het hele spel:Partners 3♠ toont een mooie hand met hartenfit. Zonder hartenfit zou hij eerst 2SA bieden om naar mijn lage kleur te informeren. Oost biedt zijn tweede kleur & West heeft een erg mooie hand. Met 5♣ geeft hij een goed 5 bod aan. Noord heeft genoeg voor 5. 5♠ door Oost is twijfelachtig en bleek duur. Hij kan bedenken dat zijn partner geen schoppenfit heeft, nu hij toch over punten blijkt te beschikken. Pas lijkt verstandiger en was hier ook een stuk beter. 6 ging drie down voor +800. Een prima resultaat voor NZ natuurlijk, nu 5 down kan op de schoppenintroever. Dit gebeurde er aan de andere tafel:


Zuid paste met de quizhand en zag zijn partner 2 volgen! Over 5 had hij het erg moeilijk, maar hij respecteerde zijn partners doublet.
5 gedoubleerd min twee is de par op het spel. Helaas ging er iets mis in het afspel en ging de leider ook drie down voor een wash.

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *