Jacht

Afgelopen zaterdag joegen we in tropisch Utrecht op diamanten, over een kleine week is de jacht op de IMPen geopend.

In de oefenwedstrijd van gisteravond bleek dat het systeemboek er nog niet bij iedereen 100% inzit. Daar is dus nog werk te verzetten, want unforced errors zijn alleen maar extra obstakels in de jacht op de medailles.

teamdag

Zondag 19 Juli om 10 uur de eerste wedstrijd tegen Denemarken. Volg de verrichtingen van de aspiranten hier op deze site en de laatste nieuwtjes via twitter.

Vier van de zes aspiranten maakten vorig jaar hun debuut op het WK in Istanbul. Na de ‘nul’ tegen de latere wereldkampioen Zweden en nog twee nederlagen op de eerste dag begon de weg omhoog. We versloegen wat concurrenten en speelden ons de kwartfinale in met een gelijkspel tegen Polen.

Hier een leuk spelletje uit één van de eerste rondes van onze wederopstanding. Probeer het eerst eens als startprobleem:Thibo Sprinkhuizen vond de ruitenstart. Over het algemeen is het tegen troefcontracten vaak goed om de kortste van partners kleuren te starten, omdat je daar vaak meer slagen in kan ontwikkelen of oprapen. Zo lag het spel: (klik op next voor het spelverloop)Aan de andere tafel begon het bieden pas-1♣-pas-1♠. Oost doubleerde niet. Tegen 4♠ koos hij voor 10 als uitkomst. De leider, Pim Coppens, kon direct een ruiten weggooien, maar moest nog wel even zorgvuldig spelen. De hand is gedraaid zodat ook hier Zuid leider is. Klik weer op next voor het spelverloop:Pim deed de ruitens goed en scoorde +420 voor 10 IMPs winst. Zoals het nu zat had hij het ook kunnen maken door te troeven en klaver te spelen, maar dat is een veel minder goede speelwijze.

 

Author: Maarten Schollaardt

Deel deze post via

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *