Kriskras

Gisteren iets nieuws meegemaakt. Als we met alle koffers in de trein gesprongen zijn blijken we twee spelers te missen. De conducteur heeft geen medelijden en Marc & Leen lijken gestrand in Berlijn. Uiteindelijk kunnen we ze midden in de nacht alsnog van het station hier in Sopot ophalen. Ze hebben zich in twee treinen kriskras een weg door Polen gebaand, maar zijn klaar voor het eerste toernooi van het Baltisch Congres.

Eergisteren was de finale van het EK Jeugdparen in Burghausen, waar vier aspirantenparen zich voor plaatsten. Veri & Niels hadden een uitstekende voorronde, maar kwamen er in de finale niet meer aan te pas.
De drie andere paren deden volop mee voor de prijzen. De vijfde (Marc&Leen) en zevende (Bob&Pim) plaats zijn prima, maar allen zijn toch teleurgesteld omdat een medaille mogelijk leek. Die medaille is er nu voor Luc & Thibo die het hele toernooi goed bridge laten zien. Een mooi voorbeeld uit de voorronde (klik op next voor het bied- en spelverloop):+250 was goed voor bijna alle matchpoints.

De toespraken na afloop waren dit jaar (in de hitte) wat te lang, maar allen bleven om de medaillewinnaars toe te juichen.
Vroeg naar bed ging niet iedereen, maar iets na zessen waren we allemaal weer op om de eerste trein te halen. Direct door op trainingskamp, want volgende maand is alweer het WK voor jeugdteams.

We gaan ook niet vergeten te oefenen op het lachen naar de camera. Dat kan beter, heren!

2014ThiboLuc

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *