Mysterie

Iedereen is het er wel over eens. Italië was de zeer terechte winnaar van de Bermuda Bowl op Bali. Tijdens de vorige aspirantentraining kreeg ik een vraag over het volgende spel (klik op next voor het spelverloop):

Of ik Madala’s 5R bod kon verklaren. Het leek me dat Bocchi’s 2S misschien niet tegen wel S+R aan zou kunnen geven. Dat er een alertje bij een BBO uitzending ontbreekt, dat gebeurt wel vaker.

Ruim een week later heeft het bridgecircus zich verplaatst naar Monaco en kibitz ik weer bij Bocchi-Madala. Madala mag een list verzinnen met de volgende hand:

Als hij 3H volgt, knik ik begrijpend. 2H kon immers niet, dat toont twee kleuren. De tegenpartij biedt vlot 6SA, wat erin zit.
Voor de zekerheid check ik nog even de systeemkaart van de heren. Maar daar staat niets over dit bijzondere sprongvolgbod. Merkwaardig.

Hoe zit het nu? Ik denk dat er op het eerste spel een intikfoutje is gemaakt. (1H)-2H is natuurlijk een veel waarschijnlijker bod om schoppens&ruitens aan te geven. En Madala’s 3H is ‘gewoon’ en onkwetsbare preempt. Weer een mysterie opgelost.

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *