Noodkreet jeugdbridge

Een noodkreet? Is dat nodig?

Ik meen van wel. Nederland dreigt niet mee te (kunnen) doen aan het komende WK voor Kids (t/m 16 jaar – Under 16 – U16).

We hebben genoeg jonge spelers die zouden willen en kunnen spelen. Laten we ze bij elkaar brengen!
We hebben genoeg talent om kans te maken op een medaille in deze categorie. Laten we onze Kids goed voorbereiden!
Is er misschien te weinig geld? Laten we proberen genoeg geld bij elkaar te brengen!

Omdat ik vind dat Nederland, zo mogelijk, altijd een team naar internationale titeltoernooien zou moeten sturen ben ik het volgende van plan:

1 te onderzoeken of Nederland toch een U16 team kan sturen
2 te bevorderen dat Nederland vanaf het EK van 2017 structureel meedoet in de categorie U16

Zie hier een filmpje dat de EBL maakte bij het EK in Tromsø vorig jaar over het Kids kampioenschap.

dieter tromso

Wat kan jij doen?

Reageer als je ook vindt dat Nederland een Kids team moet sturen. Als je vindt dat dat niet moet gebeuren mag je ook reageren, natuurlijk.

Denk mee over hoe we voor elkaar kunnen krijgen dat we nu en in de toekomst ook in deze categorie altijd mee kunnen doen.

En misschien, zo nodig, binnenkort: Doneer voor de Kids. Als geld een struikelblok blijkt te zijn zal ik zeker een fundraiser (mee helpen) organiseren.

Achtergrond informatie:

Half november werd Nederland uitgenodigd een team af te vaardigen in vier categorieën naar het WK in Salsomaggiore Terme. Uit de registratiesite voor dit kampioenschap van de WBF blijkt dat Nederland geen team stuurt in de categorie Kids (U16).

Wordt vervolgd.

 

Author: Maarten Schollaardt

Deel deze post via

1 Reactie

  1. Het is de eer van Neerlands Bridge te na om geen Kids-team af te vaardigen in deze internationale context. Maar bovenal is het van belang om van deze generatie bridge-kids geen “verloren” generatie te maken. Met het oog op de toekomst, met het oog op motiveren van jonge aanwas, met het ook op het binden van gemotiveerde pupillen in deze leeftijdscategorie (en zoveel zijn dat er nu ook weer niet die echt heel actief bridge spelen) kan het Nederlandse Bridge zich dat niet veroorloven. Het zou een lancune zijn in het werken aan de strategische visie van de Nederlandse Bridgebond en bridgewereld met het oog op de toekomst als we deze groep niet weten af te vaardigen.

     
    Post a Reply

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *