Probleem om de Week XIV: MK Finale

gepost door Tom van Overbeeke

Het vorige Probleem om de Week was een slemspel uit de halve finales van de Meesterklasse viertallen. Ook dit probleem is een slemspel en het is niet meer dan logisch om nu te kijken naar de finale van de Meesterklasse viertallen. ‘t Onstein 1 versus Het Witte Huis 1. De vlaggenschepen van de sterkste bridgeclubs van Nederland. Van de acht finalisten hebben er zeven de Bermuda Bowl gewonnen. Bauke Muller heeft deze prijs zelfs twee keer op zijn naam geschreven.

Na de eerste dag is het verschil slechts 7 imps in het voordeel van ’t Onstein. In de eerste zitting van de tweede dag komt het volgende spel ten tafel.

Na een sterke klaveren en 1-interventie van Westra, bereiken van Prooijen-Verhees het contract van 6Sa. Geen best contract, maar met de schoppens 3-3 heeft het zeker kansen. Het publiek houdt zijn adem in. Als Westra met schoppen start, moet Verhees schitterend spelen om zijn contract te maken. Niet onbegrijpelijk start Westra echter met ruiten en is het simpel om twaalf slagen op te lepelen.
De vraag van vandaag: Kun jij het contract halen met een schoppenstart? De eerste paar slagen zijn voor je gespeeld.

 

Author: Tom van Overbeeke

Deel deze post via

1 Reactie

  1. West heeft een 3-5(6)-4(5)-0 verdeling met gezien kwetsbaar volgbod waarschijnlijk ru heer en ha AJ. Je kunt West met Ha aas ingooien en dwingen naar ruiten AV te spelen. Hiervoor moet je naar een 0-V-AV-0 eindspel toe.
    Speel ha 9 naar de H, west moet duiken om auto ingooi te voorkomen.
    Hier kl naar V, 2x Sch (ha10 en ru 2 weg), kl naar 10 en kl aas. West heeft nu met 0-AJ-Hx-0 een probleem, ha aas sec zetten en hij wordt ingegooid met ha V, ru H sec zetten en hij valt onder ru aas.

     
    Post a Reply

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *