Probleem om de Week I: Gro’s cup

gepost door Tom van Overbeeke

Het volgende spel komt uit Gro’s Supercup. Dit is een cross-imp wedstrijd à la de Cavendish, waar elk paar bij aanvang van het toernooi wordt geveild. Er zijn twee prijzenpotten: één voor de spelers en één voor de mensen slim genoeg om de winnende paren te kopen. Zelf ben je voor een bedrag verkocht waarvan jij, als student, twee maanden kan overleven. Tot nu toe heb je dat nog niet echt waar kunnen maken, maar dit is de kans om te laten zien wat je waard bent. Je speelt namelijk tegen de organisator van het toernooi, die zo gek geweest is om jou te kopen.

Klik op next voor de eerste paar slagen:

De kans om punten te verdienen. Drie vragen:
1 Waar speel je partner op?
2 Wat speel je na?
3 Wat gooi je af als de leider de klavers afspeelt?

 

Author:

Share This Post On

1 Comment

  1. Eerst even strepen. Ruiten is goed als maat Sch H, Ha V én Ru A heeft, maar daar is geen ruimte voor. Ook harten na is niet goed. Als maat VTx heeft, kan de leider 2x duiken.

    Schoppen na is goed als maat daarin AHx heeft (daar had hij eigenlijk niet Kl 2 mee mogen gooien, maar goed) of Hxx Txx AT9x xxx (eigenlijk een schoppenstart). In dat laatste geval is het noodzakelijk dat maat zijn hartens vast houdt als de leider de klavers meeneemt. Anders worden wij met de derde harten ingegooid. Met de discards harten 9, harten 6 en ruiten B moet dat duidelijk zijn, toch?

     
    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *