Probleem van de Week IV : Onmogelijk

Soms beland je ergens waar je niet eerder was. Aan tafel vraagt ook dit onmogelijke probleem om een (poging tot) oplossing.Oplossing gepubliceerd op maandag 6 januari 2014.

 

Author:

Share This Post On

5 Comments

 1. Ik zou passen in de hoop dat maat genoeg tegen zit in de rest, andere opties zijn er niet. 2R is mij iets te absurd.

  Als het dan toch gemaakt wordt hoop ik zonder overslagen.

   
  Post a Reply
 2. Ik geloof niet dat 1SA down gaat. Je schoppens kunnen waarschijnlijk snel de prullenbak in en maat heeft ook nog voorgepast.

  Een voordeel van pas is dat west dit waarschijnlijk toch niet durft uit de passen.

  Je zou graag je schoppens aan bieden, want zelfs in de 7-0 fit speelt dit prima. Het probleem is dat 2 schoppen niet als to play opgevat gaat worden door maat.

  3 schoppen zou wel to play zijn. tenminste, ik weet echt niet wat het anders kan betekenen. Daarnaast kan maat zien dat je minstens 5 schoppens moet hebben (hij 0 of 1, oost 5 en west 2 of minder).
  En dan maar hopen dat maat niet x Axxx Vxxx Axxx heeft, dan had ik toch liever gepast op 1SA.

  2Ru is mij te veel gokken op dat de tegenstanders dit niet gewoon uitpassen.

   
  Post a Reply
 3. ik zou bieden wat ik wil spelen 2schoppen. Wat kan het anders zijn dan om te spelen? het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat je nu wel een manche wil spelen maar niet 1sax wilt tegenspelen.

   
  Post a Reply
 4. 2♠ echt of cuebid? op zich kun je genoeg hebben om nog een manche te maken in een kleur, waar je niet mee kunt volgen. Bijvoorbeeld 14 punten met 4234 ofzo met heel slechte ♠. En je kunt natuurlijk ook makkelijk een 5-kaart laag hebben nog. Of 4432/4423.
  Maar we hebben hier een ander ‘cuebid’ beschikbaar: 2NT! Dat kan niet echt zijn, want dan pas je op 1NTX. Aan de andere kant wil je 2NT misschien ook gebruiken voor een 2-kleurenspel dat te zwak was voor een direct volgbod.
  Ik zou niet passen op 1NTX, dat wordt veel te snel gehaald. Het lijkt er overigens wel op dat links minstens 5-kaart ♥ heeft, maar die kleur zal ie niet snel proberen, aangezien maat vaak een 4-kaart zal hebben. En met 5-kaart ♥ links wordt 1NT toch wel weer lastig.
  2♠ dus toch maar, als maat en ik op een lijn zitten, anders wordt het toch maar 3♠.

   
  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *