Probleem van de Week V : Oja

Je bent jong en doubleert wat. Nu nog downspelen (klik op next voor de eerste paar slagen):

 

Author:

Share This Post On

3 Comments

 1. Maat lijkt wel te begonnen zijn met een 5143 en heel waarschijnlijk KQJ2 van ruiten, want ik hoop dat hij van KQJT2 gewoon met de T begint te dekken en van KQJ(8of7)x nu met de 8 of 7.
  In dat geval heeft de leider een 2461. Als hij nu nog ruiten K of schoppen Q heeft, heeft hij al 9 slagen, die moet maat dus allebei hebben.

  Nu speel ik een sJ, als de leider schoppen Q heeft, is het al gemaakt en als hij toch niet bekent en dus een 1462 had, hobbelt het ook down, dan wordt er namelijk in dummy genomen (klavertje weg in de hand) en zit hij vast in dummy.

  Nu zit hij dus vast in dummy, als hij een troefje op doet, stap ik op met het A en doe ik klaver K door. Als hij zichzelf troefkort speelt is dat ook leuk. Als hij namelijk iets in de hand troeft, troeft hij waarschijnlijk nog een ruiten in de dummy, die ik niet overtroef en dus zit hij weer vast en raakt hij troefkort.

  Uiteindelijk verwacht ik dat de leider 2 schoppen, 4 troeven, ruiten A en klaveren A maakt.

   
  Post a Reply
 2. Een grappig spel met nog een hoop eindvarianten. We spelen intussen met open kaarten, dus zou het te bedenken moeten zijn.
  We moeten in elk geval zorgen dat de leider kort wordt, voordat hij zijn ruitens kan benutten, dus 2x troef werkt niet.

   
  Post a Reply
 3. Een alternatief voor schoppen door is troef aas meenemen en dan klaver door.

  Alle varianten overzien is moeilijk. Het is in ieder geval niet beter als de leider schoppen vrouw heeft. Dan kan hij gewoon de nagespeelde klaver troeven, schoppen vrouw meenemen, ruiten troeven en schoppen aas meenemen.

  Het is ook niet slechter als de leider Hx HVxx A10xxxx x heeft, want als hij dan na klaver getroefd een ruitje in de dummy troeft (die troef je niet over) zit hij geplakt in de dummy.

   
  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *