Systeemboek

Deze zomer is het EK Jeugdviertallen in Tromsø, Noorwegen. Het Open EK wordt daar ook gespeeld, maar merkwaardig genoeg is dat een paar weken eerder.

Zoals elk jaar is bij de aspiranten weer een kernploeg geformeerd waaruit het EK team zal worden gekozen. Met trainingen, oefenwedstrijden, toernooien en teamdagen bereiden we ons voor. Volgende week begint het White House Juniors, één van de laatste tests voordat het team wordt gekozen. Een week bridgen in een sterk juniorenveld is van grote waarde.

Alle paren in de aspirantenkernploeg zijn tenminste van Tweede Divisie niveau en spelen veel samen. Ze analyseren alle gespeelde spellen en bespreken deze na met een systeemtrainer.

Met deze trainer werken ze ook aan het systeemboek. In dat boek staan alle bied- en tegenspeelafspraken. Uiteraard wordt dit systeemboek steeds bijgewerkt.

Ook als de geen jeugdbridger meer bent kan je natuurlijk beter willen worden. Is het een goed idee om systeemboek te beginnen? Wat moet daar allemaal in staan?

Wat mij betreft heb je een systeemboek nodig vanaf ongeveer Eerste Divisie niveau. Dat wil zeggen dat als je in de Tweede Divisie speelt en graag eens zou willen promoveren, het een goed moment is om je afspraken eens goed op te schrijven en tegen het licht te houden. Er is vast wel een goede speler in de buurt die daarbij wil helpen.

Start je een nieuw partnership? Houd het dan vooral zo simpel mogelijk, in het begin. Begin met weinig afspraken en ga veel spelen! Na een tijdje, als het goed klikt, kan je gaan nadenken om meer af te spreken. Dan pas hoef je een systeemboek te maken.

Voor de aspiranten maak ik een soort basis systeem boek. Het meeste daarvan verschijnt hier ook op de site. Zie boven bij aspirantensysteem.

Ben je al een tijdje serieus met je partner aan het werken aan bied- en tegenspeelsysteem? En wil je een professionele check van je systeem? Neem gerust contact op.

Tromso

 

Author:

Share This Post On

1 Comment

  1. Voor een systeemboek kan ik een in de vorm van een website aanbevelen. Voordelen: (1) altijd bij je op een smartphone; (2) altijd de jongste, actuele versie; (3) nuttige toepassing van hyperlinks, zoals naar ‘verder bieden’ in een biedsituatie, naar definities van gebruikte termen, enzovoorts. Zie voor een voorbeeld een van mij via de link.

     
    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *