Vreugdekreet jeugdbridge?

Goed nieuws! Nederland heeft inmiddels een pupillenteam geregistreerd voor het WK in Salsomaggiore. Een prima team, met uitstekende begeleiders. Ze gaan ook nog extra getraind worden, binnenkort, naar ik begreep. Ik ben benieuwd, maar verwacht zeker een mooi resultaat.

Niet lang nadat ik ongeduldig werd, reageerde de WBF positief op het verzoek van de NBB om alsnog een pupillenteam te mogen inschrijven. Dat was mooi en daarna is e.e.a. erg snel geregeld. Waarvoor hulde.

Toch blijft er nog een aantal vragen open staan:

Waarom is in eerste instantie aan de WBF gemeld dat Nederland geen interesse had om mee te doen?

Waarom voelde niemand binnen de NBB zich genegen zich met het onderwerp bezig te houden? Beslissers bij Topbridge verwezen naar Jeugdbridge, die bij Jeugdbridge naar Topbridge.

Waarom komt de pupillentraining maar niet van de grond? Ondanks vele initiatieven in het verleden komt hier steeds weer de klad in.

Men meldt mij dat er op dit moment gewerkt wordt aan het vormgeven van een (betere) samenwerkingsstructuur tussen Jeugd- en Topbridge. Omdat het onderwerp me aan het hart gaat, zal ik deze ontwikkeling zeker op de voet volgen. Als er meer goed nieuws is, lees je het hier.

Voor een echte vreugdekreet is het nog wat te vroeg, maar hoop voor de toekomst is er dus wel degelijk.

Kees Rob en pupillen

 

Author:

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *